Ti s-a blocat PC-ul in timpul unei actualizari periodice de Win10? Iata cum sa-l repari

Actualizari regulate ale sistemului Windows 10  se dovedesc a fi „incredibil” de importante la acest sistem de operare. Acestea peticesc bresele de securitate, adauga noi functionalitati si… imbunatatesc – sau ar trebui – viteza calculatorului.

Poate fi deseori o operatiune IRITANTA. Windows 10 are, in mod specific, un obicei suparator de a decide sa aplice aceste actualizari la ore inconvenabile, si daca se blocheaza in timpul acestui proces, iti poate intarzia lucrul. Daca ti se intampla acest lucru, iata cum sa scoti PC-ul din acest blocaj si sa poti reveni bucuros la lucru.

In primul rand: asigura-te ca PC-ul chiar este blocat in actualizari inainte de a incerca sfaturile de mai jos. Daca nu este nicio activitate pe ecran timp de 1-2ore, mai mult ca sigur ca s-a intepenit in acest proces. Pentru orice problema puteti apela la serviciile noastre de reparatii calculatoare Alba Iulia, Str. Vasile Goldis, Bl. 10, Ap. 1.

Cum sa repari un PC cu Win10 blocat in actualizari

Pasul 1.  Boot-eaza in Safe Mode. Actiunea e accesibila din meniul Startup Settings. In acest mod de operare, Win10 activeaza doar serviciile esentiale, fiind eliminate toate componentele software care ar genera conflicte si interferente cu actualizarile. Dupa instalarea actualizarii cu pricina, puteti reporni Windows si sa iesiti din Safe Mode.

Pasul 2. Efectuati un System Restore. Pentru a se proteja de astfel de incidente, Win10 va crea in mod uzual un „punct” de restaurare chiar inainte de aplicarea unui update (actualizari). asa ca puteti reveni inapoi la starea initiala de dinainte de update in cazul in care apar probleme. Puteti accesa functia System Restore din Safe Mode, sau din Advanced Startup Option daca nu functioneaza functia precedenta.

Pasul 3. Incercati un Startup Repair. O depanare soft mult mai avansata decat aceea de a face un simplu System Restore, este accesarea din ecranul Advanced Startup Options a  instrumentului Startup Repair va remedia uneori problemele ascunse care impiedica procesul de actualizare.

 

Lasă un comentariu