Ochi uscați, masca ta de față îți face ochii să se simtă uscați?

Ochi uscați, masca ta de față îți face ochii să se simtă uscați? Descoperă în articolul de blog la ce trebuie să fim atenți și cum prevenim. A fost o nebunie de când a venit Covid și ne-a schimbat viața. Măștile faciale au devenit la fel de obișnuite ca purtarea încălțămintei.

De asemenea, ne-am dat seama că nu ne spălam pe mâini în mod corect, înainte de această pandemie.

De parcă iritarea pielii și ochelarii cu ceață nu ar fi suficienți, noile rapoarte precizează că purtarea măștilor pentru o perioadă lungă de timp poate provoca, de fapt, iritații oculare. Aceste iritații de la ochi vin alături de senzația de uscăciune.

Deci, dacă v-ați confruntat cu iritații și uscăciune cronică în ochi, de vină s-ar putea să fie masca.

O serie de persoane care nu au avut în trecut istoric de uscăciune a ochilor au raportat simptomele acestea în ultimele luni. Dar, înainte de a vă face să credeți că ochiul uscat asociat cu masca este o acțiune inevitabilă, trebuie să știți un amănunt: problema poate fi prevenită!

Iată ce trebuie să știți!

Ochi uscați: ce este sindromul Mask Associated Dry Eye (MADE)

MADE este o problemă când respirația dvs. merge în sus din cauza lipsei de ventilație în interiorul unei măști și ajunge pe suprafața ochilor. Respirația caldă determină evaporarea lacrimilor și lăsarea suprafeței oculare uscate și cu o senzație de mâncărime.

Nu doar masca ta provoacă uscăciunea ochilor. Dacă utilizați bandă pentru a asigura golurile, este posibil să simțiți această problemă. Când aplicați banda prea strâns, aceasta vă poate trage în jos pleoapa inferioară și poate interfera cu clipirea normală.

Acțiunea ar putea duce la iritarea suplimentară a ochilor.

Aceste descoperiri au ridicat îngrijorare în rândurile specialiștilor cu privire la sănătatea ochilor și mai mult, deoarece măștile faciale nu vor pleca nicăieri prea curând. Când masca vă face ochii uscați, ar putea fi normal să confundați problema cu simptomele ochiului uscat din cauza conjunctivitei.

Dacă aveți dubii, puteți veni la MedicalOptic pentru un examen ocular. Specialiștii vor efectua toate examinările necesare astfel încât să se obțină o mai bună imagine și înțelegere a simptomelor dumneavoastră.

Simptomele ochiului uscat

Ochiul uscat este o afecțiune care apare atunci când micile glande lacrimale nu sunt capabile să producă suficiente lacrimi pentru a menține suprafața oculară lubrifiată. Drept urmare, ochii tăi se usucă și se simt răniți și iritați.

Ochiul uscat este o afecțiune comună și adesea prezintă următoarele simptome:

 • senzație de usturime sau arsură în ochi;
 • sensibilitate la lumină;
 • ochi roșii;
 • vedere încețoșată;
 • senzație de corp străin în ochi.

Această afecțiune poate apărea ca efect secundar al anumitor medicamente sau al chirurgiei oculare Lasik. Pe de altă parte, și utilizarea prelungită a măștilor de față poate declanșa problema ce este deloc de neglijat.

Știați că…

…sindromul ochiului uscat afectează 1 din 4 persoane în România și majoritatea sunt adulți mai tineri? Utilizarea în creștere a dispozitivelor digitale e cea mai comună cauză din spatele afecțiunii. Purtarea ochelarilor de protecție contra luminii albastre reprezintă o modalitate excelentă de a combate această problemă.

Cine are un risc mai mare de a dezvolta ochi uscați?

În afară de persoanele cu sindrom de ochi uscați, cele în vârstă, care au în mod natural glande lacrimale mai puțin eficiente, pot simți simptomele puternic. De asemenea, purtătorii de lentile de contact sunt MADE-sensibili.

De ce? Deoarece lentilele de contact artificiale pot perturba echilibrul natural al filmului lacrimal. Purtarea unei măști într-o cameră cu aer condiționat sau utilizarea îndelungată a dispozitivelor digitale cu masca pe față prezintă, de asemenea, un risc mai mare de sindrom al ochiului uscat.

Opticienii raportează cazuri în creștere de ochi uscați și majoritatea dintre acestea sunt la persoanele care poartă lentile de contact. Această afecțiune dăunează mai mult decât pare. Îi încurajează pe oameni să își frece ochii pentru o ușurare temporară, ceea ce crește riscul transmiterii de microbi și alte bacterii.

Ameliorarea simptomelor de ochi uscați

Crede-mă, nu sunt străin de problemele cu măștile de față. Eu însumi le port destul de des. Dar renunțarea la mască nu reprezintă o soluție. Fii un bun cetățean și urmează liniile directoare care sunt trasate de specialiștii epidemiologi.

Iată ce puteți face pentru a limita apariția sindromului ochiului uscat asociat cu masca:

 • asigurați-vă că masca are un fir metalic ce se poate îndoi, astfel încât să nu lase aerul să iasă. Reglați buclele urechii sau folosiți bandă adezivă dacă nu e lipită prea bine de pomețul superior;
 • petreceți cât mai puțin timp posibil în camere cu aer condiționat și în locuri cu vânt. Vă va usca ochii și va agrava simptomele sindromului ochiului uscat;
 • folosiți picături artificiale pentru ochi (evident după ce vă spălați pe mâini) dacă problema este gravă în cazul dvs. Dacă nu știți care picătură de ochi va funcționa cel mai bine, opticienii de la MedicalOptic vor fi mai mult decât bucuroși să vă ajute;
 • faceți pauze regulate din fața ecranelor digitale pentru a evita simptomele vicioase ale oboselii digitale;
 • puneți un prosop cald peste ochi sau folosiți o mască de ochi caldă pentru ochi uscați. Căldura va stimula glandele lacrimale și le va ajuta să producă mai mult lichid. În acest mod se va putea lubrifia suprafața oculară uscată;
 • dacă aveți sindromul ochiului uscat, purtați ochelari de protecție mai ales dacă lucrați în fața ecranului toată ziua. Lumina albastră care provine din ecran poate duce la iritații oculare;
 • dacă problema persistă, nu ezitați să contactați imediat un specialist.

Concluzie

Măștile vor fi în jurul nostru pentru o vreme, așa că mai bine faceți pace cu ele (așa cum încercăm și noi să o facem). Urmați sfaturile și trucurile prezentate în acest articol de blog! În acest mod se poate face experiența purtării mult mai confortabilă pentru dvs.

La fel de bine puteți obține ochelari de vedere online de la MedicalOptic cu protecție pentru a vă îngriji ochii uscați. Sunteți în căutarea unor servicii de instalare Windows, devirusări sau servere Linux? Tot ce trebuie să faceți este de a intra în contact cu noi.

Un membru al echipei va lua legătura cu dvs. în cel mai scurt timp.