De ce trebuie sa alegi un furnizor securizat de gazduire web

În ultimul deceniu, Internetul a devenit un spaţiu mult mai periculos decât era înainte.

Este un spaţiu deschis şi accesibil tuturor, internauţilor buni, care au doar intenţii bune, cât şi celor mai rău intenţionaţi, din păcate.

Şi Internetul a devenit un „instrument” indispensabil pentru foarte multe firme prezente pe piaţă.

Activitatea Online

Firmele care au o activitate online reprezintă un volum de capitalizare consecvent, care justifica de altfel, toate eforturile desfăşurate de către cei care vor să apeleze la cyber atacuri.

Iar acest lucru nu vizează doar firmele mai mari, ci şi cele mai mici. Sunt vizaţi de cyber atacuri şi proprietarii mai mici de site-uri chiar şi bloggerii indivduali.

Şi chiar dacă cei care sunt rău intenţionaţi nu au nimic de furat sau de piratat de la tine de pe site, cei care se ocupă de atacurile cibernetice îl pot folosi sau exploata pentru a lansa atacuri asupra altor site-uri.

În plus, să nu uităm că datele reprezintă, conform unora, noul „aur negru” şi că dacă, de exemplu, aduni anumite date cu privire la vizitatorii tăi, acest lucru are o valoare foarte mare pe piaţă pentru orice persoană care are nevoie de o bază de date şi care poate accesa baza ta de date.

Şi mai există simpli oameni, care atacă şi compromit diferite site-uri Web pentru propria lor plăcere, fără revendicări anume, neavând nici voinţa de a recupera anumite sume de bani, nici anumite date particulare.

Care sunt caracteristicile unui furnizor securizat de găzduire Web?

Salvare, protejare şi restaurare

Salvările nu se aplică doar sistemelor tale informatice personale, ci şi site-ului tău Web şi serverului care îl găzduieşte.

Dacă puteţi controla numeroase aspecte ale salvării datelor personale, pentru site-urile Web, acest lucru depinde în mare parte de furnizorul tău Web.

Majoritatea furnizorilor de găzduire web oferă posibilitatatea salvării gratuite automate chiar dacă nu prea există norme cu privire la acest subiect.

De exemplu, unii furnizori îţi pot cere să faci acest lucru manual în timp ce alţi furnizori pot să facă acest lucru automat şi îţi vor cere să contactezi suportul lor tehnic pentru a-ţi restaura datele.

Ideal ar fi deci să alegi un furnizor care să efectueze salvari periodice automate şi care să îţi permită să le restaurezi în orice moment prin propriile mijloace.

Supravegherea reţelei

Site-urile Web sunt în general găzduite pe servere aflate în imense centre de date.

O mare parte a controlului este automatizat, astfel că există un număr minimum de persoane disponibile în permanenţă pe site.

Este deci crucial să ştii dacă serverul supraveghează traficul de reţea înspre servere şi disponibilitatea site-urilor Web.

Firewall şi prevenirea atacurilor DDoS. Atacurile DDoS sunt un real coşmar pentru toate site-urile.

Dar anumite site-uri Web propun anumite servicii sau opţiuni pentru protejarea contra atacurilor şi un Firewall puternic.

Un FTP securizat. Protocolul FTP este foarte util atunci când eşti nou în domeniul serviciilor de găzduire Web şi când vrei să deplasei o cantitate mare de fişiere înspre noul furnizor de servicii web.

Lasă un comentariu